Meander Medisch Centrum Baarn
Wij zijn geopend ma. t/m vr. van 08:00 - 17:00 uur

Sealen

Sealen is een beschermende, preventieve,  behandeling van de kiezen. Het sealen van kiezen is vooral nuttig voor kinderen bij wie de kiezen net volledig zijn doorgebroken. De kauwvlakken van deze kiezen hebben diepe groeven waar makkelijk etensresten en tandplak in achterblijft. Ze zijn lastig schoon te maken met een tandenborstel waardoor uw kind het risico loopt op gaatjes. Het sealant is een speciaal kunsthars of fluoridehoudend cement, waarvan we een dun laagje aanbrengen, zodat bacteriën niet meer in de groeven van de kies terecht kunnen komen en een gaatje kunnen veroorzaken. Een gesealde kies blijft jarenlang beschermd.

Hoe wij bij sealen te werk gaan

Wanneer uw kind bij ons komt om de kiezen te sealen, is de eerste stap het reinigen van de kiezen.
Wij doen dit met de Airflow of met polijstpasta en een borsteltje. Vervolgens leggen we in de wang van uw kind wattenrollen of een rubberen lapje waardoor  er geen speeksel meer bij de kiezen kan komen.
Voor de hechting van de sealant brengen we 20 seconden een klein beetje zuur aan. Na het spoelen en drogen van de kies wordt de sealant aangebracht en met een speciale blauwe lamp uitgehard.

Behandeld met extra aandacht

Hoewel een behandeling als sealen niet pijnlijk is, kan het voor uw kind toch heel spannend zijn om de behandeling te ondergaan. Wij zullen er daarom altijd voor zorgen dat uw kind op zijn gemak gesteld wordt.

Meer info

© 2024 Alle rechten voorbehouden