Meander Medisch Centrum Baarn
Wij zijn geopend ma. t/m vr. van 08:00 - 17:00 uur

Periodieke controle

Tijdens een periodiek onderzoek controleert de tandarts uw tanden en kiezen op gaatjes en  wordt bekeken of vullingen en kronen nog goed aansluiten. Ook wordt de conditie van uw tandvlees gemeten en wordt gekeken naar de aanwezigheid van de hoeveelheid tandplak en tandsteen. De tong, lippen en (wang)slijmvliezen worden bestudeert op eventuele afwijkingen.
Soms is het nodig om het gebit beter te bekijken en kan het voorkomen dat de tandarts een röntgenfoto maakt. Een röntgenfoto geeft inzicht in afwijkingen die niet met het blote oog te zien zijn. Een belangrijk preventiemiddel om eventuele gaatjes en andere afwijkingen op tijd te ontdekken.

Een vervolgafspraak

In enkele gevallen is het nodig om een vervolgafspraak te maken. Bijvoorbeeld als er een gaatje is ontdekt, of als er gebitsreiniging of een tandvleesbehandeling nodig blijkt.

Periodieke controle kinderen

Vanaf een jaar of 2 kunt u uw kind meebrengen bij uw periodieke controle. Zo went uw kind al aan de tandarts. Daarna kunnen we beginnen met bijvoorbeeld “het tellen van tandjes”. Een periodieke controle voor uw kind tot 18 jaar wordt vergoed vanuit de basisverzekering. U hoeft voor uw behandeling van uw kind dus niet extra bij te betalen.

© 2024 Alle rechten voorbehouden